Każdy organizator imprezy chce zapewnić niezapomniane wrażenia. Poza dobrą zabawą pragniemy zaskoczyć gości czymś naprawdę wyjątkowym. Czasami wystarczy skupić się na jednej z najbliższych nam rzeczy – jedzeniu. Dlatego przygotowaliśmy kilka propozycji atrakcji kulinarnych, które na pewno zachwycą Waszych gości.
W końcu, jak to mówią – przez żołądek do serca!
Gotowanie z gwiazdą
Niezwykła atrakcją, która z pewnością zaskoczy każdego jest gotowanie z gwiazdą. Podczas takiego wydarzenia goście będą mogli poczuć się jak profesjonalni szefowie kuchni. To niepowtarzalna okazja, aby zobaczyć mistrza w akcji oraz podszkolić umiejętności gotowania. Uczestnicy będą mogli również spróbować wyjątkowych dań przygotowanych na ich oczach. Taka forma atrakcji sprawi, że zwykłe gotowanie przerodzi się w niezapomniane wspomnienie.
Pokaz baristyczny
Pokaz baristyczny to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. Sprawdzi się on idealnie podczas oczekiwania na kolejny posiłek przy różnych bankietach. Goście będą mogli obserwować proces parzenia kawy, oraz tworzenia na jej powierzchni różnych wzorów. Dodatkowo profesjonalni bariści pokażą niezwykłe triki, które będą dla gości zdecydowanie niecodzienną atrakcją.
Nauka robienia sushi
Atrakcją która zaangażuje fanów japońskich przekąsek może okazać się nauka robienia sushi. A to wszystko pod okiem doświadczonego sushimastera, dzięki któremu uczestnicy dowiedzą się, jak przygotować perfekcyjne rolki, jakie składniki wybrać i jakie techniki stosować. To nie tylko nauka od najlepszych, ale również świetnie spędzony czas i idealna okazja do integracji z innymi uczestnikami.
Pokazy kuchni molekularnej
Jeśli chcesz zaskoczyć nawet najbardziej wymagających gości możesz zaproponować im pokazy kuchni molekularnej. Uczestnicy takiego wydarzenia będą mogli obserwować profesjonalistów podczas przygotowywania potraw w niestandardowy sposób. Pokazy przy użyciu ciekłego azotu czy żelu kulinarnego z pewnością dostarczą gościom nie tylko doznań smakowych, ale również wizualnych.
Kulinarne atrakcje na eventach to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i doskonały sposób na integrację zespołu. Wspólne gotowanie zbliża ludzi i buduje relacje, a wyjazdy firmowe z kulinarnymi atrakcjami to świetna zabawa i inwestycja w rozwój zespołu oraz poprawę atmosfery w pracy.