Sztuka parzenia i picia herbaty to coś, co Brytyjczycy pielęgnują w sobie od lat. Co dnia, gdy tylko wybije godzina 17, ogłasza się wszem i wobec, że czas najwyższy usiąść do stołu i w ulubionej filiżance, zatopić wspomnienia minionego dnia. Herbata niejedno ma imię, niejedną odsłonę i niejeden smak. Jesteście więc chętni, by zagłębić się nieco w temat i posmakować najlepszych jej wariantów?

Rodzaje herbaty:

  1. czarna
  2. zielona
  3. ziołowa
  4. smakowa

Na każdym zakątku świata herbatę pije się nieco inaczej.

W zależności od tego, na jakiej szerokości geograficznej jesteśmy, herbatę można parzyć na różnorakie sposoby. Dotyczą one czasu parzenia, potrzebnych do tego narzędzi, rytuałów pobocznych, naczyń, a nawet ilości i temperatury wody. To sprawia, że każda herbata ma swój niepowtarzalny aromat i smak, a my możemy wymieniać się doświadczeniami w tym zakresie i odkrywać nieznane.

Czy warsztaty z parzenia herbaty mogą się do czegoś przydać?

Zapewniają one nie tylko praktyczną wiedzę, jak obchodzić się z herbatami, ale również obudzą podziw Waszych znajomych, dadzą przyczynek do nowych rozmów i wymiany doświadczeń, rozwiną Waszą osobowość i umiejętności i nauczą kreatywności w serwowaniu różnego rodzaju trunków i przekąsek do nich. Ponadto, nauczą Was celebrowania każdej małej chwili w ciągu dnia, co pozwoli Wam odpocząć i na nowo zachwycić się swoim życiem i światem. A najlepiej zachwycać się w gronie znajomych, przy odrobinie ciepłego aromatu, płynącego z liści herbaty…

Jeśli pragniecie posiąść tę niezwykłą sztukę i nauczyć się, jak parzyć herbatę w stylu angielskim, amerykańskim, tajskim, chińskim, indyjskim… to warto udać się na kurs lub warsztaty z parzenia herbaty. Albo jeszcze lepiej – warto takie warsztaty przenieść na grunt eventu, który tworzycie. Nie tylko Wy będziecie mogli zaserwować sobie dawkę rozrywki, ale i uczestnicy eventu docenią ten niebanalny sposób na umilenie atmosfery.