Znudziła się Wam już nudna i pospolita kuchnia, w której wszystkie dania wyglądają praktycznie tak samo i myślicie, że już nic Was nie zaskoczy? Dziś poznacie coś spektakularnego i pięknego. To kuchnia molekularna, nietuzinkowy pomysł na atrakcje, która sprawi że wszyscy będą zdumieni.
W tej dziedzinie nie ma miejsca na nudę i banał. Każda potrawa jest przygotowana w taki sposób, że tak naprawdę nie do końca wiadomo, co jest jej składem i jaki produkt został użyty do wykonania posiłku. Nie przedłużając, zaczynamy wprowadzać Was w ten – w sumie magiczny – świat!
Co to jest kuchnia molekularna?
Tak naprawdę jest to sposób, w jaki osoby wykształcone w tej dziedzinie przyrządzają różne potrawy. Głównie opiera się to na wykorzystywaniu do gotowania wiedzy naukowej, dzięki której można stworzyć, na przykład stek w formie kulek lub makaron w postaci pianek. Wszystkie chwyty dozwolone, a niezapomniane wrażenia, które będą Wam towarzyszyć po pokazie kuchni molekularnej na imprezie firmowej, niezapomniane.
Jak wygląda tworzenie potraw w kuchni molekularnej?
Jest to niezwykle czasochłonne, twórcze i kreatywne zajęcie. Czasami przygotowanie takiego jednego dania wymaga nawet kilku dni. W tym czasie kucharz musi maksymalnie skupić się na wykonywaniu swojej pracy, której efekty końcowe są tak spektakularne, że nie omieszka się ich nazwać dziełami sztuki! To naprawdę zjawiskowa, genialna i zadziwiająca na każdym kroku dziedzina gotowania, która do tej pory była znana tylko z filmów.
Dlaczego kuchnia molekularna jest tak rzadka?
Z uwagi na bardzo długi czas oczekiwania na danie, w naszym kraju restauracje, w których możemy zjeść potrawy z kuchni molekularnej to niezwykła rzadkość. Jednak jeżeli chcemy zaznać naprawdę prawdziwego zaskoczenia i zdumienia warto czekać nawet kilka dni.
Jeśli i Wy chcecie doświadczyć takich fantastycznych przeżyć na swoim evencie firmowym, koniecznie zdecydujcie się na pokazy kuchni molekularnej na imprezie w Waszej firmie. Gwarantujemy niezwykłe wrażenia, których nie sposób obrać w słowa!